Convocats pel sindicat CATAC-CTS/IAC, prop d’un centenar de professionals sanitaris i també usuaris, s’han concentrat aquest dimecres al migdia a les portes de l’Hospital de tortosa Verge de la Cinta per reclamar millors condicions laborals. Els manifestants han demanat que els “aplaudiments” que els han dedicat aquestes setmanes de la pandèmia del coronavirus es converteixin ara en “drets”.

L’acte de protesta s’ha iniciat amb un minut de silenci en record de les persones que han perdut la vida com a conseqüència de la covid-19. Seguidament s’ha llegit un manifest unitari a tot Catalunya a través del qual els professionals de la sanitat reclamen recuperar la jornada de 35 hores setmanals, el retorn de la retallada del 5% del sou aplicada fa 10 anys, així com de les pagues extres del 2013 i 2014 i la jubilació als 60 anys, entre d’altres mesures. També es reclama una sanitat 100% pública i de qualitat i que s’enforteixi l’Atenció Primària.

A nivell de territori, han tornat a reivindicar la construcció d’un nou hospital a les Terres de l’Ebre, perquè amb la pandèmia s’ha demostrat que el Verge de la Cinta “no és suficient”. També es demana un increment de recursos humans i econòmics.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.