L’Ajuntament de Santa Bàrbara ha decidit suspendre les Festes Majors 2020 davant la situació provocada per la pandèmia de COVID-19.

Després de realitzar una comissió informativa amb els diferents grups municipals, d’haver parlat amb diferents representants de les entitats del poble i veient totes les restriccions i limitacions que cal tenir en compte per tal d’evitar possibles contagis, la regidora de Festes, Laia Pla, i l’alcalde de Santa Bàrbara, Antonio Ollés, en representació de tot el consistori, fan l’anunci de què enguany no se celebraran les Festes Majors en el format que venia sent tradicional des de fa dècades.

Ja fa unes setmanes que altres pobles del territori havien fet el mateix anunci, com Roquetes, Jesús o més recentment Amposta, i donat que Santa Bàrbara és un dels pobles que celebra les Festes Majors en dates més properes, l’equip de govern ha acordat no allargar més la decisió i fer aquest anunci perquè tothom pugui organitzar-se de la millor manera possible.

Per a la l’Ajuntament de Santa Bàrbara ha estat una decisió dolorosa que mai haguessin volgut prendre, però que donades les circumstàncies, sembla ser el més aconsellable per tal d’evitar riscos majors. La festa i la diversió són importants en la nostra societat, però per damunt de tot està la salut de les persones, i és per això que ara toca ser racional i prendre precaucions. Des de la Regidoria de Festes es creu que tothom entendrà aquesta decisió i l’ajuntament demana la col·laboració de tothom per evitar qualsevol altre tipus de celebració multitudinària al poble, mentre no desaparegui el risc de contagi. Fent les coses i aconseguint frenar els contagis, l’Ajuntament de Santa Bàrbara, des d’aquest mateix moment, es compromet a què, l’any 2021, Santa Bàrbara tingui unes Festes Majors extraordinàries, ja que es posarà tot l’empeny en què així sigui.

Tant la regidora de Festes, Laia Pla, com l’alcalde, Antonio Ollés, expressaven el desig de poder comptar amb la participació de les pubilles i els pubills de 2020, conjuntament amb les pubilles i els pubills de 2021. També comunicaven que, tot i que no se celebraran les Festes Majors tal i com les coneixem fins ara, si que deixaven una porta oberta a poder fer alguns actes al llarg de l’estiu en format reduït, i sempre que es puguin garantir les mesures sanitàries que estiguin vigents en cada moment. Així mateix, si la situació millora durant els propers mesos, estant estudiant la possibilitat de fer uns dies de festa al voltant del 4 de desembre, dia de la patrona de la nostra població.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.