Un cop la Junta Directiva de l’FCF ha acordat la resolució de totes les competicions de l’FCF i s’ha publicat la circular 31 per part de l’FCF, és moment de conèixer les classificacions finals de les categories de futbol sala afectades i els equips implicats en aquests ascensos, del pla de competició de la temporada 2019-2020.

La resolució de les competicions de futbol sala en aplicació dels efectes classificatoris

Aprovat per unanimitat el desenllaç de la temporada. La Junta Directiva de l’FCF, amb motiu de les circumstàncies de nova aparició que ha constituït la declaració de l’estat d’alarma i el cessament forçós de l’activitat esportiva per raó de la Covid-19, ha aprovat la resolució de totes les competicions de l’FCF, i ha publicat la Circular 31 per part de la Federació Catalana de Futbol.

Conseqüentment, la Lliga Catalana de Futbol Sala publica els efectes classificatoris, la resolució de classificacions i d’ascensos, així com la cobertura de vacants actualment confirmats de la vigent temporada 2019-2020.

Els efectes classificatoris

Els efectes classificatoris de les categories amateurs masculines de futbol sala d’àmbit territorial per a la temporada 2020/2021 (Divisió d’Honor, Primera, Segona i Tercera Catalanes):

a) S’aplicaran els ascensos previstos al Pla de Competició de Futbol Sala de l’LCFS aprovat per la Convenció de Clubs de Futbol Sala de data 18/5/19 i ratificat per l’Assemblea General Ordinària de data 28/6/19.

b) Els ascensos de Divisió d’Honor Catalana a Tercera Divisió Nacional seran els que determini la Real Federación Española de Fútbol.

c) No es faran efectius els descensos previstos a l’indicat Pla de Competició.

d) En els casos en què el Pla de Competició estableix que els ascensos es guanyaran a través de la disputa d’eliminatòries de play-off, i tenint en compte la impossibilitat de la seva celebració, es respectarà l’aparellament de les eliminatòries dels play-off, i entre els equips aparellats es determinarà el guanyador de l’eliminatòria amb el millor coeficient, en aplicació del que s’ha indicat en el punt Tercer, lletra d), de la circular 31 de l’FCF.

e) Atès que l’execució d’ascensos i no aplicació de descensos donarà lloc a la creació de grups supernumeraris per a la temporada 2020/2021, si es produïssin vacants en alguna categoria, l’LCFS podrà optar per la seva no cobertura. En cas que l’LCFS optes per cobrir les vacants que es produeixin a cada categoria i divisió, seran cobertes mitjançant l’aplicació dels criteris establerts a l’article 208 del Reglament General i del que s’ha indicat en el punt Tercer de la circular 31 de l’FCF.

f) Atès que l’execució d’ascensos i no aplicació de descensos donarà lloc a la creació de grups supernumeraris per a la temporada 2020/2021, si es produïssin grups amb equips imparells l’LCFS podrà optar per la seva cobertura mitjançant l’aplicació dels criteris establerts a l’article 208 del Reglament General i del que s’ha indicat en el punt Tercer de la circular 31 de l’FCF.

Els efectes classificatoris de les categories amateurs femenines de futbol sala d’àmbit territorial per a la temporada 2020/2021 (Divisió D’Honor, Primera i Segona Divisió Catalanes):

a) S’aplicaran els ascensos previstos al Pla de Competició de Futbol Sala de l’LCFS aprovat per la Convenció de Clubs de Futbol Sala de data 18/5/19 i ratificat per l’Assemblea General Ordinària de data 28/6/19.

b) Els ascensos de Divisió d’Honor Catalana a Segona Divisió Nacional seran els que determini la Real Federación Española de Fútbol.

c) No es faran efectius els descensos previstos a l’indicat Pla de Competició.

d) Atès que l’execució d’ascensos i no aplicació de descensos donarà lloc a la creació de grups supernumeraris per a la temporada 2020/2021, si es produïssin vacants en alguna categoria, l’LCFS podrà optar per la seva no cobertura. En cas que l’LCFS optes per cobrir les vacants que es produeixin a cada categoria i divisió, seran cobertes mitjançant l’aplicació dels criteris establerts a l’article 208 del Reglament General i del que s’ha indicat en el punt Tercer de la circular 31 de l’FCF.

e) Atès que l’execució d’ascensos i no aplicació de descensos donarà lloc a la creació de grups supernumeraris per a la temporada 2020/2021, si es produïssin grups amb equips imparells, l’LCFS podrà optar per la seva cobertura mitjançant l’aplicació dels criteris establerts a l’article 208 del Reglament General i del que s’ha indicat en el punt Tercer de la present circular.

Els efectes classificatoris de les categories base masculines i femenines de futbol sala d’àmbit territorial per a la temporada 2020/2021:

a) No s’aplicaran els ascensos ni els descensos previstos al Pla de Competició de Futbol Sala de l’LCFS aprovat per la Convenció de Clubs de Futbol Sala de data 18/5/19 i ratificat per l’Assemblea General Ordinària de data 28/6/19.

b) Els ascensos de la categoria Juvenil Masculí de Divisió d’Honor Catalana a Juvenil Divisió d’Honor Nacional seran els que determini la Real Federación Española de Fútbol.

c) Les vacants que es produeixin a cada categoria i divisió seran cobertes mitjançant l’aplicació dels criteris establerts a l’article 208 del Reglament General i del que s’ha indicat en el punt Tercer, lletra c i d de la circular 31 de l’FCF.

Resolució de les classificacions

Les classificacions finals de cada competició en el futbol sala serà l’existent en la data del 13 de març de 2020, comptant doncs els resultats obtinguts pels equips fins al moment en què es va produir l’aturada de les competicions a causa de la pandèmia de la Covid-19.

En els casos en què els equips components del mateix grup no hagin disputat el mateix nombre de partits, l’ordre classificatori es determinarà mitjançant el sistema de millor coeficient, que resultarà de dividir els punts obtinguts entre els partits jugats.

Tal com regula la circular 31 de l’FCF, l’ordre classificatori de les competicions de futbol sala es determinarà de la següent manera:

Desempat entre dos equips del mateix grup. Es determina guanyador del desempat a:

  • L’equip amb millor coeficient (punts dividit entre partits disputats).
  • L’equip amb millor diferència de gols a favor, sumats els gols en pro i en contra segons el resultat dels dos partits jugats entre ells (només si s’han disputat els partits d’anada i tornada).
  • L’equip amb millor diferència de gols a favor, tenint en compte però tots els obtinguts i rebuts en el decurs de la competició.
  • L’equip amb millor coeficient de gols anotats (gols marcats dividit entre partits disputats).

Desempat entre més de dos equips del mateix grup. Es determina guanyador del desempat a:

  • L’equip amb millor diferència de gols a favor, tenint en compte però tots els obtinguts i rebuts en el decurs de la competició.
  • L’equip amb millor coeficient de gols anotats (gols marcats dividit entre partits disputats).

*Tenint en compte l’existència d’expedients pendents de resolució per part d’òrgans disciplinaris competents, alguna d’aquestes classificacions podria ser susceptible de modificació a causa d’una eventual resolució que s’emeti un cop els òrgans de justícia esportiva reprenguin la seva activitat.

Ascensos

Un cop ja definides les classificacions de les categories Sènior Masculí, Sènior Femení i Juvenil Masculí, apliquem els ascensos previstos al Pla de Competició de Futbol Sala de l’LCFS aprovat per la Convenció de Clubs de Futbol Sala de data 18/5/19 i ratificat per l’Assemblea General Ordinària de data 28/6/19.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.