L’embarcació turística Lo Sirgador, en base al port fluvial de Tortosa, no pot encara reprendre l’activitat. Tot i que des de la fase 1, vaixells turístics tipus golondrina o similars ja poden treballar a les illes Canàries, a les Terres de l’Ebre, en fase 2, aquestes embarcacions no tenen autorització.

El gerent de l’empresa Lo Sirgador, Jordi Domingo, ha denunciat aquesta situació. “No sabem si aquest greuge comparatiu es deu a algun motiu en concret, però és difícil d’entendre perquè en unes zones van poder començar en fase 1 i en altres encara no es pot en fase 2. Estem parlant de transport turístic, no de línies regulars, que sí que poden treballar actualment. Es dona la contradicció que sí que poden treballar per dur a gent a restaurants flotants, però no per a fer una excursió”, assenyala.

Segons Domingo, el fet de poder iniciar l’activitat al més aviat possible, encara que fos per a grups tancats del propi territori, els ajudaria molt a pal·liar el greu cop econòmic provocat per l’aturada d’activitats a causa de l’estat d’alarma pel coronavirus. Domingo també es queixa que tampoc es poden planificar reserves futures si encara no saben quan podran començar ni quina capacitat podran oferir als clients.

El gerent de Lo Sirgador assegura que algunes agències ja s’han posat en contacte per portar-los clients aquest estiu, però no els poden confirmar res. “De moment l’única cosa que poden fer és continuar cancel·lant excursions que teníem programades”, lamenta Domingo.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.