La fibra òptica ja ha arribat a Ascó, per tant, ja podrà gaudir de l’alta velocitat. D’aquesta manera, millorarà de manera notable les condicions dels qui viuen, treballen i emprenen a Ascó. La nova connectivitat serà una font de noves oportunitats, i un impuls més per la dinamització econòmica del territori, ja que la fibra òptica aportarà una sèrie d’avantatges considerables:

  • una millora de la competitivitat de les empreses ubicades al nostre municipi.
  • un polígon industrial més atractiu i competitiu.
  • un estalvi econòmic amb la interconnexió dels edificis municipals.
  • una millora dels serveis de l’Administració Municipal.
  • una millora en la qualitat de vida dels nostres convilatans.

La Xarxa GRETA és una iniciativa de l’Ajuntament d’Ascó amb la col·laboració de la Fundació Guifi.net i la plataforma #enstoquenlafibra per accelerar la implantació d’una xarxa de fibra òptica mancomunada a la zona de les Garrigues, Ribera d’Ebre i Terra Alta.

L’objectiu és que aquesta xarxa acabi arribant a qualsevol llar o empresa amb independència de la seva ubicació, potenciant l’economia local i amb diversitat d’alternatives comercials. A la iniciativa s’hi poden adherir Ajuntaments, ciutadania, empreses i operadors locals. Des d’Ascó es fa una crida als municipis de l’entorn a sumar-se a aquesta iniciativa que ja és una realitat. De moment, dues operadores han mostrat el seu interès, i seran les que en un inici ens oferiran els serveis tant d’internet, com també de telefonia fixa i mòbil. Aquestes són Punt d’Accés i EbreCom. Es tracta d’operadores de proximitat, la informació de les quals es pot trobar a la web https://xarxagreta.cat/

Aquestes operadores disposaran d’un estand presencial a la població durant els primers dies d’implantació, per tal de resoldre qualsevol dubte i facilitar els tràmits de contractació. S’ubicaran al Centre Neuràlgic amb el següent horari d’atenció al públic:

  • PUNT D’ACCÉS: Els dilluns, dimecres i divendres, del 25 de maig al 26 de juny, de 10h a 14h.
  • EBRECOM: De dilluns, a divendres, del 25 de maig al 26 de juny, de 10h a 18h.

És així com es fa realitat un projecte que demostra la capacitat de teixir models cooperatius, d’economia local i de desenvolupament social entre municipis, i fer xarxa més enllà dels localismes.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.