A l’espera que es desvetlli el futur per al Remolins-Bítem de si militarà finalment a segona catalana o seguirà competint a tercera catalana, aquesta setmana s’ha desvetllat la incògnita de saber qui serà l’entrenador de cara a la temporada vinent 2020-2021. Aquest serà Jordi Vallés, que seguirà en el càrrec després de la magnífica campanya que va realitzar a l’equip fins al moment de l’aturada pel Coronavirus. El seguirà acompanyant el seu segon de confiança, Edgar Montserrat. Tots dos venien enguany del juvenil del CD Tortosa i afrontaven el repte de rejovenir la plantilla d’un conjunt remolinencbitemero, que sobretot la temporada passada no va estar a l’altura del que s’esperava.

Tot indica que el següent exercici, tal com ja vam avançar a Ebredigital fa un mes, militaran al grup sisè de segona catalana tres temporades després del descens per compensació que van patir. Una situació que es produiria per la retirada del Reus Deportiu a 3a divisió i el conjunt filial a 1a catalana. Aquesta situació afavoriria al Girona B a pujar a la divisió de bronze del futbol espanyol (millor classificat dels dos grups de 1a catalana amb 62 punts). Dues places que quedarien vacants a 1a catalana (la del conjunt gironí i el filial de l’equip reusenc) i afavoririen en principi al Gandesa i al Borges Blanques, que en moment de l’aturada eren els dos líders de 2a catalana amb millor puntuació dels sis grups del futbol català. Així mateix, l’ascens del conjunt de la Terra Alta a la categoria superior (en cas de confirmar-se) acabaria fent un efecte dominó amb el Remolins-Bítem per pujar a segona catalana. Una categoria on la plaça que va deixar vacant el Borges del Camp afavoriria en principi a la Floresta (equip millor classificat dels tres grups tarragonins de tercera catalana) i on la plaça que deixaria el conjunt terraltí afavoriria als de Bítem que són el segon líder amb millor puntuació. Tot i això, falta la confirmació definitiva de la Federació Catalana de Futbol que no s’ha pronunciat en aquest aspecte.

Tanmateix, ja estan començant a planificar la temporada amb la mirada posada en el dia que es podran reprendre els entrenaments amb normalitat. Ja existeixen contactes amb jugadors per reforçar la plantilla i fer-la el més competitiva possible de cara a una categoria que serà molt atractiva i on intentaran mantenir el rendiment d’aquesta temporada inacabada amb 23 partits disputats dels quals divuit van acabar amb victòria per als tortosins i van encaixar cinc derrotes, sense empatar cap partit aquesta campanya, sent l’equip menys golejat (17 gols encaixats) i el tercer màxim realitzador (67 gols marcats), dels quals destaca el màxim realitzador de l’equip Gerard Balada amb 27 gols o el veterà Emili que havia marcat fins al moment de l’aturada 8 dianes sent el segon màxim golejador del conjunt de Bítem. A més en el moment de l’aturada travessaven per una ratxa on dels darrers deu partits només n’havien perdut un (el darrer al camp de la Cava per 2-1) i van protagonitzar una arrancada de lliga immaculada on en sis partits no havien rebut cap gol.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.