La Capella de la Cinta ha estat nominada aquest dijous, 14 de maig, candidata a tresor del patrimoni cultural de Tortosa. Aquesta capella està ubicada a l’interior de la Catedral de Tortosa. Coneguda també com a Capella Reial és una luxosa obra barroca iniciada l’any 1672. Està decorada a base de jaspis i diferents tipus de marbre. A la capçalera hi ha un retaule amb la imatge de la Verge de la Cinta, patrona de Tortosa, realitzat el 1822. Emmarquen aquest altar dues grans columnes de jaspi amb capitell daurat amb una cornisa que té el seu centre la representació de la Verge de la Cinta.

Fins ara han estat nominats provisionalment candidats a tresor del patrimoni cultural de Tortosa:

 • Banda municipal de música
 • Call jueu
 • Capella de la Cinta
 • Castell de la Suda
 • Catedral
 • Cucafera, els gegants i la cort de bèsties
 • Festa del Renaixement
 • Jota Tortosina
 • Llibre dels Costums
 • Mercat Municipal
 • Reials Col.legis
 • Riu Ebre i la navegació fluvial

La campanya d’elecció i promoció “7 tresors del patrimoni cultural de Tortosa” es duu a terme com a pròleg de la Capital de la Cultura Catalana Tortosa 2021. Està realitzada per l’organització Capital de la Cultura Catalana amb la col.laboració de l’Ajuntament de Tortosa.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.