La Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física ha emès aquest dissabte un comunicat oficial en relació a la posada en marxa de la fase 1 del desconfinament en l’àmbit de l’esport i l’activitat física a Catalunya, després de les ordres fetes públiques pel Ministeri de Sanitat. Aquestes mesures podran aplicar-se únicament a les regions sanitàries del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i l’Alt Pirineu i Aran a partir del dilluns 11 de maig, de manera que a la resta de regions sanitàries de Catalunya continuen vigents les mesures establertes en la fase 0 del pla de desconfinament.

Segons el document, les condicions en què caldrà realitzar l’activitat esportiva a nivell federat i no professional en la fase 1 són les següents:

Obertura d’instal·lacions a l’aire lliure

Es considera instal·lació a l’aire lliure aquella instal·lació esportiva descoberta, ja sigui ubicada dins d’un recinte obert o tancat, sense sostre i parets simultàniament, i que permet la pràctica d’una modalitat esportiva. S’exclouen en aquest cas les piscines i les zones d’aigua.

Podrà accedir a una instal·lació a l’aire lliure qualsevol ciutadà que vulgui realitzar una pràctica esportiva, inclosos esportistes d’alt nivell, d’alt rendiment, professionals, federats, àrbitres o jutges i personal tècnic federatiu.

Prèviament a l’obertura de la instal·lació, caldrà portar a terme la seva neteja i desinfecció. Tasques que també caldrà dur a terme a la finalització de cada torn d’activitat en les zones comunes i en el material compartit després de cada ús. Quan acabi la jornada, caldrà repetir la neteja de la instal·lació.
Per dur a terme l’activitat esportiva, caldrà haver demanat cita prèvia amb l’entitat gestora de la instal·lació, que haurà d’organitzar torns horaris, fora dels quals no es podrà romandre a la instal·lació.

Es permet la pràctica esportiva individual o aquelles pràctiques que es puguin realitzar per un màxim de dues persones, sempre sense contacte físic i mantenint les mesures de seguretat i protecció, i la distància de dos metres. També caldrà respectar el límit del 30% de capacitat d’aforament de l’ús esportiu de la instal·lació, i habilitar un sistema d’accés que eviti l’acumulació de persones.

Només podrà accedir amb els esportistes un entrenador, si és necessari, degudament acreditat, a excepció de les persones amb discapacitat o menors que necessitin un acompanyant.

Activitat esportiva individual amb cita prèvia en centres esportius

Les instal·lacions i centres esportius de titularitat pública o privada poden oferir serveis esportius amb caràcter individualitzat i amb cita prèvia. Es farà sense contacte físic, per torns prèviament estipulats i evitant l’acumulació de persones en els accessos.
L’activitat esportiva només permetrà l’atenció a una persona per entrenador i per torn. Si el centre compta amb diversos entrenadors, es podrà donar servei individualitzat a tantes persones com entrenadors tingui, sense superar el 30% de l’aforament d’usuaris ni disminuir la distància de seguretat de dos metres entre persones.

No es poden obrir els vestidors ni les zones de dutxes, tot i que es poden habilitar espais auxiliars en casos necessaris, que podran ocupar com a màxim una persona, a excepció dels casos en què es requereixi un acompanyant. Aquests espais s’hauran de netejar i desinfectar immediatament després de cada ús i al final de la jornada.

Prèviament a l’obertura de la instal·lació, caldrà portar a terme una neteja i desinfecció, que haurà de fer-se periòdicament durant la jornada.

L’FCF recomana als clubs contactar prèviament amb l’Ajuntament

Al seu torn, la Federació Catalana de Futbol recomana a tots els clubs afiliats que, amb independència de la normativa que es vagi fent pública successivament, contactin amb el seu Ajuntament abans de programar qualsevol activitat, atès que la majoria d’instal·lacions esportives de Catalunya són de titularitat municipal. Alhora, l’FCF trasllada el mateix suggeriment per als clubs que ocupin un equipament privat, en aquest cas dirigint-se prèviament al seu propietari.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.