L’Ajuntament de la Ràpita reclama una reacció més decidida i urgent davant de la situació crítica que viu la barra del Trabucador, agreujada després que aquest divendres 8 de maig 32 treballadors de les Salines de la Trinitat quedessin aïllats a causa d’un nou temporal i haguessin de ser rescatats per Salvament Marítim.

El consistori reclama a les administracions que tenen competències mediambientals sobre el delta de l’Ebre, la Generalitat de Catalunya i el govern de l’Estat, que finalitzin les actuacions d’urgència i que vagin més enllà on sigui necessari. És per això que l’alcalde de la Ràpita i membre de la Taula de Consens del Delta, Josep Caparrós, ha demanat que es facin aportacions extraordinàries de sorra amb una draga al Trabucador i a les zones més delicades del delta de l’Ebre.

Fa molt temps que ho estem reclamant: és imprescindible que les administracions competents actuïn al Delta. És necessari finalitzar les actuacions d’emergència pels danys del temporal Glòria però, sobretot, s’han de fer actuacions estructurals”, ha dit Caparrós.

Les demandes de l’Ajuntament de la Ràpita van en la línia del que ha aprovat la Taula de Consens del Delta de l’Ebre aquest passat dimecres. En els propers dies, la Taula farà la petició formal a les administracions competents perquè l’actuació amb draga es faci en el menor termini de temps possible.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.