Actualment, a les Terres de l’Ebre hi ha 14 expedients de projectes de parcs eòlics. Ja vam avançar que es projecten 5 nous parcs eòlics a la Terra Alta, la comarca de Catalunya amb més aerogeneradors, que d’una forma o una altra afectaran al terme municipal de la Fatarella, ja sigue amb aerogeneradors, subestacions o línies d’evacuació. A més dels altres dos que s’ubicaran al Pinell de Brai.

Ara, l’Ajuntament de la Fatarella anuncia que desconeixia els tràmits i reclama l’aturada dels projectes. L’alcalde, Francisco Blanch, considera que la comarca ja ha sigut més que solidària i que ha d’iniciar una tranformació per dinamitzar-se, amb accions com el projecte “País d’oportunitats, País Viu” de la Generalitat i la comissió de dinamització comarcal a la Terra Alta.

Tot això arriba després del nou decret que, suposadament, havia de derogar les àrees prioritàries d’implantació de renovables per “redistribuir” els parcs eòlics i traure pressió a la comarca de la Terra Alta. La realitat sembla ser que les promeses del Govern d’abordar la massificació eòlica es queden en paper mullat.

 

👤 Redactor a ebredigital.cat, L’Ebre Notícies (l’informatiu de Canal Terres de l’Ebre) i Al Dia Terres de l’Ebre des de Ràdio Joventut.
⛓ Em pots seguir a Instagram, Twitter, Facebook i Linkedin com a @MontecinoValls.
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.