ACN/ Viticultors, empresaris turístics i entitats socials de la Terra Alta han traslladat aquest dijous a la tarda al president de la Generalitat, Quim Torra, i la consellera d’Empresa i Ocupació, Àngels Chacón, el seu rebuig a la implantació de noves centrals eòliques a la comarca i els han demanat que el Govern actuï en conseqüència. Els opositors a la massificació eòlica han recordat al president l’ampli “consens”, tan econòmic i social, però també polític, en contra de noves implantacions a la comarca i a favor de fomentar un model basat en l’agricultura i el turisme sostenibles. Satisfets davant la receptivitat mostrada pel president i la consellera, els opositors a la massificació eòlica confien en una resposta satisfactòria de la Generalitat dins d’un termini de temps que no han revelat.

“Els hem traslladat la realitat de la comarca. Han escoltat i, en principi, entomaran el problema que tenim a la Terra Alta amb la massificació eòlica i deixarem aquest termini temps perquè ens tornin una resposta sobre quins passos s’han de seguir de cara el futur. Però en principi, la reunió ha estat molt positiva: tant president com consellera s’han mostrat molt posats amb el problema de la massificació eòlica a la Terra Alta i a les Terres de l’Ebre“, ha valorat, satisfet, el president de la DO Terra Alta, Joan Arrufí, acompanyat per representants del sector turístic, de la restauració, la Plataforma en Defensa de la Terra Alta i l’Ateneu Popular la Pastora.

Ni Torra ni Chacón han volgut fer declaracions a la finalització de la reunió. De fet, a el president de la Generalitat ha abandonat la trobada estona abans de finalitzar per reunir-se, a porta tancada, amb diversos alcaldes i regidors contraris a l’abocador de Riba-roja. Segons ha explicat el batlle de la Torre de l’Espanyol, Joan Juncà, l’executiu s’ha compromès a “intervenir” i a parlar amb l’empresa promotora “per deixar aquest projecte en ‘stand by’ i replantejar-se’l”. Juncà ha apuntat que, per al territori, replantejar-se el dipòsit de residus industrials significa “no fer-ho”.

Aquest divendres a les cinc de la tarda es farà una reunió monogràfica del consell d’alcaldes de la Ribera d’Ebre per abordar la qüestió de l’abocador. “Tenim ganes d’escoltar els motius de l’alcalde de Riba-roja per tirar endavant un projecte d’aquest nivell, que trenca amb la política marcada fa anys a la Ribera, i nosaltres d’exposar-li els motius pels quals no el volem”, ha tancat Juncà.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.