L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha demanat al govern central i al Servei de Costes de l’Estat que es reprenguin “al més aviat possible” les obres de restitució de la barra del Trabucador, aturades des de l’inici de la pandèmia de la Covid-19. En una entrevista a Ràdio Ràpita, Caparrós ha insistit en la necessitat d’actuar urgentment per reparar les destrosses que va causar el temporal Glòria a finals de gener, i que ha suposat el trencament de l’istme que uneix el delta de l’Ebre amb la Punta de la Banya. “Reclamem que tan bon punt sigui possible es torni a l’activitat. És necessari fer aquesta actuació d’urgència”, ha dit.

Les obres de consolidació de la barra del Trabucador, que havien de començar el 17 març, preveien aportar 120.000 metres cúbics de sorra per habilitar un braç de 50 metres d’amplada i tenien un cost de 700.000 euros.

En aquest sentit, Caparrós ha recordat que les conseqüències del trencament del Trabucador són desastroses per l’economia local. “Té conseqüències directes en la pèrdua de l’activitat econòmica de les Salines de la Trinitat i en tot el moviment turístic que es genera: el Trabucador és l’espai del Delta de l’Ebre més visitat; però també té altres conseqüències més estructurals, com el canvi que suposaria per la badia dels Alfacs i per tant, al sector de la pesca i dels mariscadors”, ha dit l’alcalde de la Ràpita.

És per això que Caparrós també ha apuntat que no es poden demorar indefinidament les actuacions previstes en el Pla aprovat per la Taula de Consens del delta de l’Ebre i que es va presentar a les administracions competents i els agents socioeconòmics el passat 29 de gener.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.