L’empresa Benito Arnó ha renunciat al contracte de les obres d’urbanització de la plaça de la Catedral de Tortosa, projecte que li va adjudicar l’Ajuntament de la capital del Baix Ebre el mes de novembre de 2018 per un import d’ 1.774.400,15€. De fet, les obres es trobaven aturades des de fa cinc mesos i la crisi del coronavirus ha estat el detonant final que l’empresa ha argumentat per abandonar l’obra.

Benito Arnó va comunicar a l’Ajuntament que amb la situació actual no podia seguir endavant amb els treballs, més tenint en compte l’alta complexitat de l’obra amb l’aparició de restes arqueològiques i els canvis en els treballs constructius com la fonamentació, segons que ha explicat aquest dimarts el regidor de Cultura, Enric Roig, en una conferència de premsa.

Ara, fins que el govern espanyol no aixequi l’estat d’alarma no es podrà procedir a licitar de nou el projecte. No obstant això, Roig ha explicat que ja s’ha dut a terme més del 20% de l’obra amb tasques que, aparentment no es veuen, però fonamentals. Es tracta dels treballs d’arqueologia, els micropilotatges i la creació de la base per poder aixecar els pilans. Des de l’Ajuntament esperen poder enllestir les obres a finals d’aquest any o principis de 2021.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.