CUP Tortosa ha instat l’Ajuntament de la capital del Baix Ebre a ser més proactiu amb la lluita contra la violència masclista i l’atenció a les dones que la pateixen. L’organització anticapitalista demana a l’Ajuntament que contracti espais publicitaris en els mitjans de comunicació locals per a fer difusió de tots els serveis d’atenció a la dona, i que informi i doti de tot el material necessari i formació als comerços i establiments per desenvolupar la campanya “Establiment segur contra la violència masclista” engegat per l’Institut Català de les Dones.

“Durant aquest confinament hi ha moltes dones que estan convivint amb els seus agressors i patint un autèntic infern”, assegura la CUP en un comunicat que ha fet públic aquest dilluns. “Cal parar atenció durant aquests dies, perquè les violències masclistes en confinament han augmentat significativament. Les trucades al servei 900 900 120 contra la violència masclista s’han incrementat un 60%. I malauradament, ja hem patit dos feminicidis als Països Catalans amb el que portem de confinament” afegeix.

D’altra banda, CUP Tortosa ha engegat la campanya “El masclisme no es confina. Ara més que mai, feminisme” juntament amb creació d’una web adreçada a totes aquelles dones que ho necessiten on ha recollit tots els serveis i contactes d’atenció a la dona. També fa difusió també difusió del Sindicat Independent de Treballadores de la llar i de les cures (Sindillar), perquè “en aquests moments moltíssimes dones han quedat desemparades, sense un salari ni cap ajuda. Són dones que moltes vegades treballen sense contractes laborals i que, abans i ara, estan vivint situacions molt precàries”. “Per això animem a la ciutadania a solidaritzar-se amb elles i fer una donació a la seva caixa de resistència: ES18 0081 0057 3900 0214 3120”, apunta.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.