El Seprona i  la Fiscalia de Tarragona  han demanat davant del Jutjat d’Amposta  que s’aturin les obres de restauració de la barra del Trabucador per possibles irregularitats i que s’obri una investigació. Consideren que les obres que està efectuant l’empresa Infosa, propietària de les salines de la Trinitat, s’estan fent sense els permisos pertinents i com a mesura cautelar han demanat al jutge que s’aturin fins que l’assumpte quedi aclarit.  Per la seva banda, l’empresa Infosa assegura  que té el permís de Medi Ambient per refer la barra i que Costes estava al cas de les obres que es duien a terme.

Fonts de Costes han assegurat que Infosa té el permís de la Generalitat d’actuar al Trabucador, però que des del Seprona van veure que s’agafava sorra del final de la platja dels Eucaliptus. Segons  Costes, després de demanar a l’empresa que tornessin la sorra al seu lloc així ho van fer. 

Cal recordar que després del temporal Glòria del passat mes de gener, quatre temporals més aquesta primavera, tot i que menors, han tornart a afectar alguns punts del delta de l’Ebre com ara la barra del Trabucador. Infosa ja va fer una primera actuació fent un camí d’accés a les seves instal·lacions que van tenir un cost de 420.000 euros, però que van tornar a inutilitzar-se després de temporals posteriors.  Les obres de reparació que havia de portar a terme el Govern espanyol per reparar els desperfectes havien de començar el 17 de març, però arran del coronavirus, es van suspendre tots els treballs per no exposar els treballadors. Davant d’aquesta aturada, Infosa va començar a reparar el camí perquè les salines no estiguessin aïllades i es pogués reprendre l’activitat comercial. 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.