El diputat de Junts per Catalunya al Congrés, Ferran Bel, ha comparegut aquest dimarts telemàticament des de Tortosa per tal de valorar l’actualitat política al Congrés.

Bel ha explicat que manté una relació proactiva amb el govern espanyol, presentant propostes i aportacions i que la interlocució amb els diferents ministeris és fluïda, malgrat no sempre aquestes propostes tenen el mateix grau de receptivitat. No obstant això, Bel ha lamentat la incertesa generada pel govern. “La crisi sanitària està generant una crisi econòmica i social, i a la vegada genera molta incertesa, i els govern i les institucions han de combatre-la, no generar-ne més!”, ha remarcat Bel, que ha lamentat que “no es poden produir situacions com la del permís retribuït recuperable, que 30 minuts abans d’entrar en vigor encara no havia estat publicat o l’ajornament de declaracions tributaries un dia abans de finalitzar el termini”.

Bel ha anunciat que, aprofitant la modificació que hi haurà de la Llei d’Estabilitat Pressupostària, Junts per Catalunya ha presentat una proposta per modificar la regla de la despesa. “L’any 2020 i 2021 s’ha de suprimir la regla de la despesa per als ajuntaments i els ens locals han de poder destinar lliurement el romanent positiu generat durant aquests darrers anys”, ha remarcat . “Els ajuntaments, les diputacions i altres corporacions locals són imprescindibles per ajudar a les economies locals i atendre els problemes socials derivats de la Covid19”, ha afegit

Per tal de clarificar el concepte, Bel ho ha comparat amb la situació que poden tenir moltes famílies. “Si una família ha estat estalviant els darrers anys, ara que venen temps difícils ha de poder gastar aquests recursos com cregui convenient, no s’entendria que algú decidís com ha d’invertir els seus estalvis. Demanem el mateix per als ajuntaments, que puguin invertir el romanent com millor creguin per tal de pal·liar l’afectació d’aquesta nova crisi”, ha explicat el diputat, que afirma que “des de Junts per Catalunya esperem comptar amb el suport dels diferents grups parlamentaris, esprem que l’esmena prosperi”.

Bel també ha anunciat que daquest dimecres intervindrà al Congrés dels Diputats per interpel·lar a la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, sobre les mesures aplicades per als autònoms i petites i mitjanes empreses. En aquesta línia el diputat ha apuntat que “s’han implementat algunes mesures per autònoms i petites i mitjanes empreses en l’àmbit tributari, però creiem que no són suficients. Entenem que són unes mesures parcials i incompletes, cal un ajornament més flexible dels impostos. Estem d’acord en que no se poden condonar els impostos, però hem d’oferir més opcions per als autònoms i les pimes per poder-los aplaçar. En estos moments és imprescindible aportar la màxima liquiditat a les empreses i l’administració tributària també ha de contribuir”, ha conclòs el Bel.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.