El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat al cap de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, que sigui la Generalitat qui “gestioni la fase de desconfinament a Catalunya” ja que “cada territori requereix de respostes específiques i adaptades a la seva realitat“. Amb tot, Torra assegura que qualsevol decisió es prendrà sempre en funció de la situació epidemiològica, la capacitat del sistema sanitari i la capacitat de control de la infecció. Durant la trobada per videoconferència dels presidents autonòmics amb Pedro Sánchez, Torra ha exposat l’estratègia per a aquest desconfinament, elaborada amb el grup de treball que lidera el doctor Oriol Mitjà, d’acord amb els criteris de l’Organització Mundial de la Salut.

En la seva intervenció, Torra també ha insistit en la necessitat que el govern de Pedro Sánchez posi en marxa les mesures econòmiques i socials de suport a treballadors, empreses i autònoms, reclamades el passat mes de març, i ha recordat que el Govern ha implementat la seva pròpia estratègia econòmica per ajudar a la liquiditat de treballadors i famílies.

En aquest sentit, el president de la Generalitat insisteix que cal una transferència de recursos de l’Estat a les autonomies per preparar la fase de represa i reactivació: “És l’estat qui s’ha d’endeutar davant d’aquesta crisi i no els treballadors, ni les empreses“.

Autor: