Tot i l’estat d’alarma declarat per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel covid-19, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha convocat els ajuts per a fomentar la millora de la competitivitat de cooperatives i altres entitats associatives agràries en la convocatòria d’enguany, com publicava ahir el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). I és que el DARP considera d’interès general el règim d’ajuts per a la millora del cooperativisme agrari català, com a eina estratègica de la seva política agroalimentària, per a dotar de continuïtat l’activitat agrària desenvolupada pels socis productors i la producció d’aliments en situacions de crisi com l’actual.

Les subvencions van a càrrec dels pressupostos del DARP per a l’anualitat 2020, dotada amb un import d’1.000.000 d’euros. Està previst que en cas que es pugui disposar de recursos econòmics addicionals, les quanties establertes podran ampliar-se per a fer front a les sol·licituds presentades.

Es tracta de línies d’ajut, que incrementen la competitivitat econòmica de les cooperatives agroalimentàries com a conseqüència de la concentració de la seva producció: per processos de fusió, per la creació de plataformes de comercialització, i per acords d’intercooperació.

Així, aquests ajuts estan destinats a fomentar la concentració i l’orientació cap al mercat de la producció agrària, sufragant la creació de noves plataformes de comercialització, i la participació en fires comercials. També es promou les inversions en immobilitzat material i immaterial, i la contractació de personal especialitzat amb l’objectiu d’introduir innovacions en matèria de processos i organització. I a més, s’incentiva nous processos d’intercooperació i d’integració cooperativa, fomentant els serveis de consultoria externa, inclosos els plans estratègics. En definitiva, es tracta de millorar l’organització de l’estructura empresarial cooperativa, reduint costos i guanyant en eficàcia.

Els ajuts al foment de la millora de la competitivitat de les cooperatives i altres entitats associatives agràries reforcen la posició del sector cooperatiu en la indústria agroalimentària i el comerç en el mercat interior i exterior.

Amb la publicació d’aquesta convocatòria es dóna continuïtat als Ajuts a les cooperatives i altres entitats associatives agràries que s’han anat convocant anualment en els darrers anys, i que han comptat amb un important esforç pressupostari del Departament, com també per a mantenir la convocatòria d’enguany.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.