Els tècnics del govern espanyol defensen que a partir del dilluns s’acabi el confinament total i es torni a la situació original de l’estat d’alarma que va començar el 16 de març. Confien que la reducció de la mobilitat es mantindrà en el 70% i això afavorirà que la “reducció de l’expansió del virus” també es mantingui. La doctora Maria José Sierra, cap d’àrea del Centre de coordinació d’alertes i emergències sanitàries del Ministeri de Sanitat ha insistit que el grau de confinament de la setmana vinent “serà el mateix que el de les dues primeres setmanes” i tampoc hi haurà diferències en el “distanciament social“. El comissari de la policia espanyola, José García Molina, no ha comparegut en presentar símptomes de coronavirus.

Sierra ha argumentat que la situació actual es deu al confinament que va dictar l’estat d’alarma i per això les mesures “seran les mateixes les dues properes setmanes“. L’impacte positiu de les mesures “continuarà“, ha dit, perquè “el distanciament social ja és duríssim amb una reducció de més del 70% de la mobilitat“.

La doctora ha dit que així ho veu “el consens de la majoria dels experts“. “El lògic és que les xifres continuïn en aquesta tendència“, ha dit. “Estem segurs que l’impacte sobre la transmissió de la malaltia seguirà essent efectiu“, ha reblat.

Autor: