Les terres de l’Ebre ha registratun total de 2.084 expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) que afecten 8.379 treballadors, segons el balanç fins aquest dimarts que ha presentat del Departament de treball de la generalitat. En el conjunt de Catalunya els ERTO s’eleven a 85.115 amb 625.356 treballadors afectats. El 96,1% dels expedients al·leguen una causa de força major. Només el 10% dels treballadors s’han inclòs en un ERTO que no s’ha presentat per aquest supòsit.
La gran majoria de regulacions temporals de la feina es concentren a la demarcació de Barcelona, on s’han presentat el 72% dels ERTO que s’han registrat a Catalunya. E

Per sectors, hi ha un gran nombre d’empreses de l’àmbit dels serveis, que representen el 82,85% del total dels ERTO. A molta distància, se situa la indústria i la construcció amb un 7,6% dels expedients presentats.

Segons les últimes dades actualitzades, les persones que s’hauran d’acollir a un ERTO a conseqüència de la crisi del covid-19 ja representen el 17,9% de la població ocupada a finals d’any. En comparació amb el dilluns, el recompte d’afectats per aquesta regulació temporal de la feina a Catalunya ha crescut en 5.600 persones i les sol·licituds en 1.170.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.