Els tècnics del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) han començat aquest dilluns el primer tractament contra les larves de mosquit en espais naturals del delta de l’Ebre. Després del temporal i les pluges dels últims dies el Delta està excepcionalment inundat i el COPATE considera imprescindible aquest primer tractament. “Els mosquits no entenen de confinaments i els tractaments s’han de dur a terme quan són necessaris per a evitar la proliferació de larves i que els mosquits condicionen la convivència humana als municipis deltaics”, ha manifestat el president del COPATE, Joan Alginet.

El tractament contra les plagues es considera un servei essencial, per la qual cosa els tècnics del COPATE s’han coordinat amb la direcció general de Protecció Civil. Un tractament que s’allargarà dos o tres dies i en què s’actuarà sobre una superfície de 500 hectàrees. “Moltes infraestructures del Delta estan afectades pel temporal i amb les pluges de l’última setmana s’han inundat les zones costaneres; tenim un Delta excepcionalment inundat i és necessari fer el tractament en aquests focus”, ha dit el director tècnic del COPATE, Raül Escosa. De tota manera és habitual iniciar els tractaments contra les larves de mosquit en espais naturals durant el mes d’abril.

El COPATE va iniciar la campanya de control de la població de mosquit a principi de març, una campanya que s’allargarà fins al 31 d’octubre. Enguany, s’incrementarà la superfície d’espais naturals que es controlaran i s’arribarà fins a les 4.000 hectàrees en espais naturals.

D’altra banda, el president del COPATE ha explicat que la setmana que ve es faran mostrejos al riu Ebre per valorar la necessitat de fer un tractament contra la plaga de la mosca negra.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.