Enéssim dia de confinament, d’epidèmia i d’un virus totalment descontrolat. L’única conclusió que un treu: és que a les Autoritats Sanitàries se’ls ha anat de les mans. Certament, la mare Gaia s’ha tret un as de la màniga. El seu missatge ha estat molt clar: O canviem el model econòmic o ens anem a l’inframón. La veritat que no vull ser malastruc ni molt menys apocalíptic, però sembla ser que el planeta Terra ha dit prou. Aquest model de creixement econòmic de destrucció del medi ambient, de contaminació de l’aire, rius, mars i oceans, de l’escalfament global. Un model econòmic que destrueix el planeta on vivim, el recursos naturals i el nostre entorn sense cap fre ni respecte per la mare naturalesa.

Segurament, la crisi provocada pel Coranavirus el superarem en poc temps, tot i les baixades que ha provocat a les borses mundials. Una baixades espectacular que recorden al crak del 29 del segle passat. Baixades de pànic sense aparèixer gaires compradors i en què molts de petits inversors han perdut una gran quantitat del seus estalvis, En poques paraules, si no s’han arruïnat ha estat per poc. Caigudes de valor de les accions al voltant del 50%  fan molt del mal a la cartera del petit estalviador. Aixecar-te d’un dia per altre i trobar que has perdut la mitat dels teus estalvis no és per estar molt content. I espera’t que encara no s’ha acabat.

Mentrestant, per passar l’estona entres a navegar pel Facebook a veure que trobes per llegir. El cert, que almenys veu que l’humor no es perd. Així, Oscar Salvadó de Tortosa ens recorda “encara porta un dia a casa i no ha gastat res de paper higiènic”,  Manel Masià d’Amposta demanant “tancar Madrid”, la Herminia de les Cases explicant la situació del seu estimat poble, la Vero Martí de la Ràpita preguntant “a les xarxes com passa el dia confinada a casa” . I així cadascú viu els seus particulars dies de tancament casolà amb humor, histèria o tristesa. Esperant que passi el Coronavirus i que d’una vegada de totes els líders mundials es posin d’acord per salvar el Planeta Terra.

Economista.