El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació manté els serveis mínims imprescindibles dins del seu àmbit competencial per garantir al màxim d’operatives possible la producció d’aliments i el seu proveïment. Els Serveis Territorials i totes les Oficines Comarcals estan tancades des d’ahir però disposen de telèfons i bústies electròniques habilitades per a la realització d’aquells tràmits més urgents i imprescindibles pel sector agrícola i ramader.

Pel que fa la producció, es manté el moviment de transports d’animals, tan vius com morts, així com el transport d’aliments per animals i de matèries primeres per a la producció d’aliments per als animals.

En l’àmbit del proveïment, no s’atura el moviment de persones que treballen a la cadena alimentària per a garantir l’abastiment de la població: pagesos i ramaders, treballadors d’explotacions i granges. També proveïdors d’aliments per a animals, proveïdors de materials per a la manipulació, l’envàs i el packaging dels productes, escorxadors, transportistes, cadenes de distribució majoristes i minoristes.

A més, el Departament també manté el personal necessari per a garantir la seguretat alimentària, la sanitat animal i vegetal i la salut pública. També continuarà donant servei de manera telemàtica en els tràmits que ja es podien fer habitualment en aquesta modalitat.

Telèfon i bústies habilitades per a tràmits urgents

Per atendre les urgències que puguin sorgir en aquest període, el Departament d’Agricultura atendrà via telefònica a les Oficines Comarcals (OC) i els Serveis Territorials del DARP (de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores) o bé mitjançant correu electrònic. A totes les oficines hi ha un cartell amb l’advertiment del tancament i la modalitat de posar-se en contacte amb el personal perquè el sector pugui continuar treballant per a proveir aliments sempre seguint les indicacions del Departament de Salut. Tot això amb l’objectiu final d’intentar garantir els mercats de productes frescos, seguir fent les tasques del camp i granges i garantir la mobilitat agropecuària i d’aliments.

Autor: