L’escaquista tortosí Xavier Mompel es va proclamar ahir a Amposta, campió de Catalunya de la categoria sub-10 a la fase Terres de l’Ebre sense haver cedit ni una sola derrota en totes les partides disputades i es va guanyar la classificació per a la fase final Catalana. Mompel es va imposar als representants del Club Escacs Amposta Pol Jordana, que va quedar en segon lloc, i Alejandro Sánchez que va completar el podi de la prova.

Aquesta edició ha comptat amb una participació superior als 100 jugadors i jugadores destacant l’èxit del Club d’Escacs Tortosa que es va adjudicar el campionat en sis categories més: Aran Navarro en categoria patufets; Abel Pons en categoria prebenjamí; Laia Fabregat en categoria benjamí; Igor Valldepérez en categoria aleví i César Cervera en categoria juvenil. A més van arrodonir la matinal els subcampionats Izan Rojas en patufets; Roc Pons en prebenjamins; Miquel Albacar en benjamins i Lluc Navarro en alevins. L’èxit dels escaquistes ebrencs el va completar Climent Ferré que va ser campió sub-8. És el tercer campió ampostí d’aquesta categoria consecutiu, després d’Alejandro Sánchez el 2018 i Josep Marsal l’any 2019.

Altres jugadors de Tortosa que han destacat en el seu debut en una competició d’aquest tipus han estat:
Gabriel Adell, Quim Vidal, Raul Flore i David Florin.