La Taula d’Oli de la Llotja de Contractació de la Cambra de Comerç de Tortosa ha decidit incloure per primera vegada els olis d’oliva verge extra ecològic de fora de les Denominació d’Origen Protegides (DOP) a la taula de cotització de preus.

La decisió s’ha pres aquest cap de setmana en el marc de la XXV Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre de Jesús on la taula es va traslladar per dur a terme la seva jornada de treball. La nova categoria d’oli verge extra ecològic tindrà cotització pròpia i se sumarà a les nou ja existents: oli verge extra (DOP), oli d’oliva verge extra, verge, llampants, refinat d’oliva, refinat de girasol, sansa de 10 graus, sansa refinat i gira-sol alt oleic 80%.

La Taula d’Oli de la Llotja de Contractació marca uns preus de referència segons qualitats i procedències en euro/tona/net sobre almàssera en olis verges d’oliva i sobre refineria Tortosa els refinats. En el cas de l’oli verge extra ecològic el primer preu de sortida ha estat de tres euros el litre. Des de fa dos anys el Concurs al Tasts d’Olis de les Terres de l’Ebre de la Fira de Jesús va ampliar una de les categories incloent un premi al millor oli verge extra ecològic.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.