L’Ajuntament de Deltebre ha obert aquest mes el període per sol·licitar el conjunt d’ajudes i subvencions per la ciutadania, dels comerços i del teixit associatiu per aquest any 2020. Gran part d’aquestes es van posar en funcionament en el darrer mandat i, tal com ha detallat l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, “la voluntat de l’equip de govern és la de seguir apostant i consolidant durant els propers anys els ajuts i subvencions que ens permeten estar al costat de la gent que més ho necessita, impulsar l’economia local i facilitar el dia a dia del conjunt del teixit associatiu del municipi”.

 

Ajudes destinades a la ciutadania

En el cas de les ajudes dirigides a la ciutadania, aquestes s’engloben amb els ajuts als tributs locals per facilitar el pagament dels propis tributs de l’Ajuntament de Deltebre, els ajuts d’urgència social per a fer front a pagaments puntuals, i la tarifa social de l’aigua.

Les sol·licituds, pel que fa als tributs municipals, es poden presentar fins al proper 30 d’abril en el cas de l’IBI, les escombraries, l’impost de circulació i la taxa per a la conservació i neteja de les instal·lacions del cementiri municipal, aquesta última de nova incorporació; i fins al 31 d’octubre en el cas dels impostos sobre l’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana, sobre construccions, instal·lacions i obres, de la taxa per serveis urbanístics, del preu públic per assistència a l’escola bressol, de les activitats extraescolars tipificades i de la quota per contribucions especials. Enguany, com a novetat, també s’han inclòs bonificacions per a l’accés al Centre Esportiu del Delta.

Pel que fa als ajuts d’urgència social, els quals es destinen a atendre situacions puntuals d’urgència i que complementen els del Consell Comarcal del Baix Ebre, i l’accés a la tarifa social de l’aigua, les sol·licituds finalitzen el 31 de desembre.

Cal recordar que les competències en serveis socials recauen en el Consell Comarcal del Baix Ebre. Per aquest motiu, Soler ha posat en valor els ajuts socials impulsats pel govern municipal i ha recordat que estan creats amb la filosofia que “qui menys pugui, menys pagui” i “per ajudar a la gent que més ho necessita”. De fet, durant l’any 2019 al voltant de 180 nuclis familiars s’han vist beneficiats per aquestes ajudes.

 

Ajudes enfocades a dinamitzar l’economia

Pel que fa a les ajudes destinades a l’impuls de l’economia, aquestes es concreten amb els incentius a la dinamització econòmica, ocupacional i millora de la imatge de poble, que tenen la finalitat, entre d’altres, d’enfortir el comerç local i finalitzen el 31 d’octubre, i les subvencions al patrocini publicitari de Deltebre, les quals finalitzen el 31 de març.

 

Subvencions per al teixit associatiu

Finalment, i en relació amb les ajudes enfocades al conjunt del teixit associatiu, es segueix apostant per les novetats introduïdes en el darrer mandat com ara les ajudes als equips esportius que competeixen a escala nacional, estatal i internacional, així com les ajudes en la participació en els actes organitzats pel propi Ajuntament de Deltebre.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.