El Col·legi Oficial d’Infermeres i infermers de Tarragona (CODITA) pot començar l’emissió dels certificats digitals, una targeta identificativa que és exactament igual que la que fan servir metgesses i metges per prescriure. Així, doncs, aquesta tarja, permetrà accedir al Sistema Integrat de Recepta Electrònica (SIRE), que agrupa els processos per a la prescripció i dispensació de fàrmacs i productes sanitaris finançats per la sanitat pública i que ha estat adaptat per incloure la indicació infermera.

La presidenta de CODITA, Lluïsa Brull, ha assegurat: “Aquesta és una fita molt important en el camí cap a la prescripció infermera. Al Col·legi d’Infermeres de Tarragona ho tenim tot preparat per rebre les sol·licituds d’aquests certificats i fer entrega dels certificats digitals a cada una de les infermeres i infermers col·legiats en un període de temps breu, tenint en compte que esperem una allau important de peticions durant aquests primers mesos posteriors a la signatura del conveni”.

En aquest certificat digital o targeta identificativa que emetran els col·legis infermers, com CODITA, hi constarà la identificació del certificat, i també inclourà informació de la infermera o infermer, com nom i cognom, DNI, número de col·legiat/da, especialitat (si es té), tipus d’acreditació (general o especialista) i adreça de correu electrònica.

L’emissió d’aquest certificat per part de CODITA respon a la signatura per part de la Consellera de Salut, Alba Vergés, aquest passat dissabte, del Conveni entre el Departament de Salut i el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya i els col·legis d’infermeres de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, que permet emetre la signatura electrònica de les infermeres acreditades per emetre ordres de dispensació de medicaments.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.