Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries han arribat novament a la final dels Premis Enderrock 2020 amb dos nominacions pel seu ‘Viatge a Buda’. El darrer treball del grup ebrenc opta al millor disc folk i també a la millor cançó folk (Canta l’illa de Buda). Els guanyadors es decidiran per votació popular en una tercera ronda que finalitza el pròxim dilluns 23 de febrer i els resultats es donaran a conèixer en una gala que tindrà lloc el 5 de març a Girona.

Els Quicos, que ja compten en el seu palmarés amb 12 premis Enderrock per votació popular, assistiran a l’acte de lliurament amb la voluntat d’agrair el suport a tota la gent que escolta la seua música i també pel que signifiquen aquestes nominacions per a l’illa de Buda després d’haver patit els efectes de la passada tempesta Glòria: “Sabem que guanyar és molt difícil perquè els altres companys finalistes són molt bons i compartir amb ells la nominació és un plaer, però arribar fins aquí sempre ens fa molta il·lusió sigue quin sigue el resultat. Amb la nostra assistència a l’acte de Girona volem agrair el recolzament de tota la gent que escolta la nostra música i també recordar que l’Illa de Buda i el Delta de l’Ebre són una part de Catalunya greument amenaçada pel canvi climàtic i que requereix una atenció i unes solucions urgents”, ha manifestat Arturo Gaya, cantant de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries.

Paral·lelament a aquesta notícia, el grup continua amb una activitat intensa. Aquest cap de setmana porten el seu Viatge a Buda al teatre l’Artesana de Falset i diumenge presentaran un muntatge especial a la Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre a Jesús, amb tres sessions d’un espectacle que han preparat amb motiu dels 25 anys d’aquest certamen.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.