El portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Tortosa, Xavier Faura, considera que els dos partits que integren el govern municipal (Junts per Tortosa i PSC) són els responsables dels problemes de mobilitat que avui té l’Hospital de la Cinta. Faura ha respost d’aquesta manera les declaracions de l’alcaldessa Meritxell Roigé, fetes aquest dimecres després de reunir-se amb la consellera de Salut, Alba Vergés.

“Els dos partits que avui governen Tortosa, en minoria, són responsables de la situació en què ens trobem”, ha manifestat Faura, que ha recordat que la construcció d’un nou hospital es va paralitzar amb el conseller de CiU, Boi Ruiz, mentre Ferran Bel era alcalde de la ciutat i Meritxell Roigé, regidora d’Urbanisme. “Ara l’obsessió de l’alcaldessa és que s’inverteixi en la construcció d’un aparcament, però li hem de recordar a la senyora Roigé que la mobilitat és competència de l’Ajuntament i del departament de Territori”, ha dit Faura.

Faura ha recordat que des del 2006, quan la consellera Marina Geli va anunciar la construcció d’un nou hospital a Tortosa ha estat una constant de baralles entre CiU i el PSC, enganyant la ciutadania i sense buscar una solució tècnica, real i efectiva al problema de mobilitat de l’hospital. “Roigé és còmplice de la mala gestió del passat i ara davant la proximitat electoral i la seua incapacitat d’aportar solucions intenta fugir d’estudi. No busca solucions per Tortosa”, ha dit Faura. En aquest sentit, el portaveu d’Esquerra ha explicat que el departament de Salut va comunicar a l’alcaldessa que prendrà la solució més adequada per millorar els serveis de Salut a les Terres de l’Ebre i fer de l’hospital de Tortosa un centre de referència, així com que analitzaria amb l’Ajuntament els problemes de mobilitat.

Salut també va comunicar a l’alcaldessa que l’edifici de radioteràpia dependrà de la solució final que s’adopte. El govern municipal proposarà en la propera sessió plenària aturar la modificació del POUM a la zona de l’hospital Verge de la Cinta que hauria de permetre la construcció d’aquest edifici en uns terrenys que ara són zona verda. ”L’Ajuntament va iniciar el tràmit de modificació del POUM el gener del 2019, però la realitat és que no ha fet res més”, ha lamentat Faura.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.