La regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Amposta, Inés Martí, ha aprovat les bases i ha declarat oberta la convocatòria del Premi Biennal d’Art Ciutat d’Amposta 2020 (BIAM), que enguany compleix 31 anys d’història. Aquest premi està vinculat a Lo Pati-Centre d’Art Terres de l’Ebre des del 2012.

Es tracta d’una de les convocatòries artístiques més veteranes de les que es convoquen arreu del país i que s’ha consolidat com a aparador de la creació emergent del país i a l’hora com un termòstat de l’activitat artística contemporània gestada arreu de l’Estat. Així a través de la BIAM es poden copsar quines són les tendències artístiques i conceptuals del moment i quina ha estat la seua evolució, ja que s’hi presenten obres tant de creadors emergents com d’artistes ja consolidats.

La BIAM és un premi d’àmbit estatal que es convoca cada dos anys i que té una dotació econòmica de 4.000 euros. Els i les participants poden presentar un màxim de quatre obres, que han de ser originals i inèdites, i no poden haver estat seleccionades ni premiades en cap altre certamen. El termini de presentació acaba el proper 29 de març i cal prèviament haver registrat la sol·licitud per participar-hi al Registre general de l’Ajuntament d’Amposta.

El jurat, que s’anunciarà els propers dies a través de la web i  les xarxes socials de Lo Pati, estarà integrat per professionals del món de l’art. Una vegada tancat el termini de presentació dels projectes, es farà una primera selecció i d’entre les obres seleccionades s’escollirà la guanyadora. El veredicte del jurat es farà públic coincidint amb la inauguració de l’exposició de la Biennal. En aquesta exposició, que es podrà visitar del 6 de juny al 26 de juliol, s’hi mostraran totes les obres seleccionades, juntament amb la guanyadora.

Durant els més de 30 anys de trajectòria, per la BIAM, impulsada per l’Ajuntament d’Amposta el 1989, han passat artistes que s’han acabat forjant un nom dins l’art contemporani. En la quinzena edició, celebrada el 2018, es van presentar 160 obres, de les quals el jurat en va acabar seleccionant 17. L’obra guanyadora va ser Retomar Sonidos de Matteo Guidi.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.