L’activista i cantautora Montse Castellà presentarà el seu nou llibre Zoraida Burgos i Matheu el pròxim divendres dia 21 de febrer, a les 19.30 hores, a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa. El llibre és una biografia de la poeta i bibliotecària tortosina i membre de la Generació del 52 Zoraida Burgos i l’edita Onada Edicions. A més de l’autora i la biografiada, a la presentació hi intervendrà el cantautor Lluís Llach.
Segons Onada Edicions, aquest llibre està “creat a quatre mans però amb pianos diferents” a partir de converses entre biògrafa i biografiada qui, passada de llarg la vuitantena. Castellà explica que no va ser fàcil engrescar Zoraida Burgos per dur a terme aquest projecte. L’escriptora tenia les seues reserves a les entrevistes, es considerava que no era bona conversadora i dubtava de l’interès que puguera suscitar l’obra resultant. Castellà, però, va insistir-hi convençuda de la necessitat de difondre el recorregut vital d’aquesta poeta de referència de la literatura catalana en general i ebrenca en particular. “Que diu que no és bona conversadora? Ens cartejarem, pensava jo. Que preferix escoltar? Ja miraré de parlar més i estirar del fil, si s’escau. Que li agrada la natura? Passejarem per la vora del riu. L’important era que se sentís còmoda, crear-li ambients on conversés amb confiança i poder anar avançant”, ha explicat l’autora.
Finalment va vèncer les reticències. La cantautora i l’escriptora van encetar un seguit de converses escrites i parlades, de passejades i de lectures pels records vitals de Zoraida Burgos.
El llibre està publicat en la col·lecció Gent Nostra, dedicada a posar de manifest el valor de les personalitats contemporànies de Tortosa i Terres de l’Ebre.

 

 

Serveis informatius Ebredigital.cat