El tècnic de l’IRTA, Josep Rufat, pronunciarà aquest dijous 13 de febrer una conferència sobre “El reg en olivera i plantacions d’olivera tradicional i intensives” dins del Cicle de Conferències “Daniel Mangrané” de la XXV Fira de l’Oli i IV Fira de la Garrofa de les Terres de l’Ebre a Jesús. Serà a les 19.30 hores a l’Edifici Immaculada de Jesús i comptarà amb la presentació a càrrec de Lluís Gimeno, president de la Comunitat de Regants del Xerta-Sénia, Mingo Espuny, vicepresident, i Ferran de Grau, director dels Serveis Territorials del DARP a les Terres de l’Ebre.

El reg en un cultiu com l’olivera permet una estabilització de les produccions. En els episodis de sequera queda palesa la implementació de noves zones de secà. La implantació de noves zones de reg o modernització de zones existents permet fixar la gent al territori per la millora de les productivitats en cultius tradicionals en zones de secà. Aquest serà l’exemple del regadiu del Canal Xerta-Sénia que comportarà la transformació de secà a reg d’unes 16.480 ha. La conferència servirà per exposar com es comporta l’olivera amb reg i quin maneig cal fer d’aquestes explotacions, tant d’explotacions d’olivera tradicional, semi intensiva o intensiva.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.