El ple de l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja ha aprovat el pressupost de l’exercici de 2020 amb els vots a favor de l’equip de govern (PSC) i els vots en contra d’ERC i Junts per Sant Jaume. El pressupost s’eleva a 3.307.822 euros i entre altres punts contempla la millora de tots els equipaments municipals que donen servei a la ciutadania i a les entitats, especialment el Centre de Dia on es preveu fer un nou concurs per millorar-ne la gestió. En aquesta sessió ja es va aprovar el plec de clàusules del concurs.

El ple de la Corporació també ha aprovat per unanimitat sol·licitar a l’Administració la declaració del terme municipal com a zona afectada per una emergència de protecció civil i ha donat suport a les propostes consensuades al territori per fer front a la regressió del delta de l’Ebre i canvi climàtic.

El plenari també ha donat llum verda a una ordenança per promoure la instal·lació d’energia fotovoltaica per a autoconsum, que preveu una bonificació del 95 per cent de l’impost de construccions i de l’IBI durant un període de cinc anys.

D’altra banda, en aquesta sessió va renunciar al càrrec, per raons professionals, el regidor d’ERC, Joan Bertomeu Zaragoza.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.