La Diputació de Tarragona ha presentat aquest dimarts als alcaldes i alcaldesses de les Terres de l’Ebre el Pla d’Acció Municipal (PAM) elaborat per aquesta institució per al quadrienni 2020-2023. La presidenta Noemí Llauradó, juntament amb el diputat delegat del Servei d’Assistència Municipal (SAM), Enric Adell, i la diputada delegada del PAM, Marta Blanch, han introduït els principals aspectes d’aquest pla a la cinquantena de representants municipals que han assistit a l’acte. Uns i altres han pogut conèixer de prop i resoldre dubtes a l’entorn d’aquest PAM quadriennal, dotat amb 85 milions d’euros, una inversió 5 milions d’euros superior a la del quadrienni anterior.

Una de les principals novetats del PAM és el fet que ja no contempla una planificació anual sinó quadriennal, una nova temporalitat gràcies a la qual els municipis podran dissenyar millor l’estratègia de les seves actuacions durant el mandat. Aquesta planificació, però, podrà adaptar-se anualment. D’altra banda, la distribució dels recursos inclou a partir d’ara, com a factor determinat, la superfície del terme municipal i l’existència o no de nuclis agregats o d’entitats municipals descentralitzades dins del municipi. Així, la major grandària del terme o el fet que inclogui aquests altres nuclis poblats representarà una major inversió per a aquestes àrees. En aquest sentit, cada quilòmetre quadrat representarà 538,98 euros, i cada entitat singular 1.759,83 euros.

Una altra modificació destacada és la incorporació d’un nou programa d’ajuts, el Programa de Sanejament de les finances municipals, específic per a aquest àmbit i que s’afegeix als tres programes ja existents fins ara: inversions, despeses corrents i secretaria-intervenció.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.