Davant un públic entregat que no ha faltat a la prova més esperada de la FIM X Trial World Championchip, la quarta del calendari després de les disputades a l’illa de Reunió, Rennes i Budapest, hem viscut una vesprada apassionant amb els millors pilots de trial Indoor del món. Toni Bou i Adam Raga s’han tornat a veure les cares al Palau Sant Jordi després de l’última prova disputada fa dues setmanes en l’Espot Arena de Budapest, on Bou aconseguia la seua tercera victòria consecutiva del Mundial i Raga es posicionava segon.

La vesprada va començar amb un espectacle de música i llum que ha fet vibrar als assistents, per a donar pas a la primera ronda classificatòria que ha comptat amb 8 pilots (els 5 permanents del Mundial) o el que és el mateix: Toni Bou, Adam Raga, Jaime Busto, Benoit Bincaz i Gabriel Marcelli al costat dels 3 pilots convidats, Miquel Gelabert, Jeroni Fajardo i Jorge Casales. Cadascun ha fet front a les 6 zones diferents habilitades en la pista del Palau, entre les quals no han faltat zones naturals formades per troncs i pedres, zones metàl·liques i una espectacular zona muntada en la graderia.

Adam Raga amb 6 punts, liderava la primera volta seguit per Toni Bou amb 9 punts i el francés Benoit Bincaz amb 13 punts. Els pilots amb més punts, i que per tant van ser eliminats, van ser el debutant a Barcelona Gabriel Marcelli i Miquel Gelabert.

Passada la mitja part de l’esdeveniment, s’iniciava la segona volta amb els 6 pilots classificats afrontant 5 de les 6 zones. El primer va ser Toni Bou, que saldava la seua ronda amb 12 punts, liderant i classificant-se directament per a la final. El pilot de Montesa va protagonitzar l’anècdota de la jornada quan després d’un “fiasco” va haver de canviar la moto en plena actuació. Bincaz, en segona posició, i Fajardo, li han seguit en la classificació, quedant aquest últim eliminat. El segon grup liderat per Adam Raga ha vist com el pilot d’Ulldecona s’imposava amb 9 punts, mentre que Jaime Busto quedava eliminat en aquesta ronda. Així, Jorge Casales i Benoit Bincaz han lluitat per un bronze que ha anat finalment a les mans de Casals.

El moment més esperat de la tarda arribava pocs minuts després dels 19h, quan Toni Bou i Adam Raga es veien les cares en la gran final. Després de la victòria aconseguida per Raga en l’edició de 2019 de la prova barcelonina, trencant així l’hegemonia de Toni Bou al llarg d’11 anys consecutius imposant-se al Palau, Raga demostrava el seu instint guanyador anotant-se la seua 6a victòria a Barcelona. Aquesta 43a edició ha recuperat el nom de Toni Bou com a guanyador.

Una final d’allò més emocionant amb un Bou pletòric, que ha arribat amb quatre punts en l’última zona, fent vibrar el Palau Sant Jordi. Raga es va emportar un “fiasco” en la quarta zona que va fer que el d’Ulldecona veigués frustrada la seua segona victòria consecutiva al Palau. El de Piera continua invicte en el Campionat Mundial X-Trial, sumant la quarta victòria de les quatre carreres disputades.

Adam Raga (TRS) declarava al final de la prova que: “Estic competint contra el millor de la història i he aconseguit guanyar-li en la primera i segona volta, però he comés un error de càlcul en la final, però estic content del nivell que hem tingut avui“.

Font: Todo Trial

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.