La Torre de l’Espanyol acollirà aquest dissabte, 8 de febrer, la primera jornada de la lliga territorial d’escacs dels Jocs Esportius de les Terres de l’Ebre, una competició que continuarà el dia 15 a Roquetes, i finalitzarà a Amposta el 29 de febrer. El campionat el disputaran escaquistes d’edats compreses entre els 6 i 15 anys de les categories prebenjamins, benjamins, alevins, infantils i cadets. El ritme de joc serà de 60 minuts a caiguda de bandera, amb el sistema suís FIDE a sis rondes més una lliga a sis rondes. El tutor de joc o jutge principal resoldrà les qüestions tècniques plantejades en el moment de les partides al marge del propi reglament de la competició tenint en compte sempre la vessant educativa i de valors dels jocs esportius.

La lliga està organitzada per l’Agrupació Territorial de Consells Esportius Terres de l’Ebre i forma part del programa de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya. A partir de la classificació final i després de disputades les tres jornades s’establirà el rànquing dels esportistes ebrencs que aniran a disputar la Final Nacional. Els mateixos dies i a les mateixes seus la Federació Territorial d’Escacs organitzarà també el seu propi campionat per edats.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.