La quarta prova del Mundial 2020 veurà una apassionant “revenja” entre Toni Bou i Adam Raga, guanyador en la passada edició. Diumenge que ve 2 de febrer el Palau Sant Jordi es tornarà a vestir de gala per a rebre als millors pilots de Trial del món, en la prova més esperada del Campionat Mundial FIM X Trial 2020.

El gran al·licient d’aquesta edició del trial indoor més veterà del món serà presenciar la “revenja” entre Bou i Raga. L’any passat el pilot faldut de TRRS es va fer amb el triomf en l’última zona de la gran final, posant punt final a una ratxa de deu victòries consecutives a Barcelona del 13 vegades campió del món de trial indoor. Amb aquesta victòria, Adam Raga (TRRS) sumava el seu sisé triomf al Sant Jordi, un menys dels que llueix en el seu palmarés una altra de les llegendes del trial mundial: Jordi Tarrés.

A pocs dies de la cita barcelonina, Toni Bou conquistava l’Espot Arena de Budapest reivindicant el seu lideratge. Aconseguia així la seua tercera victòria consecutiva en el mundial, seguint com a clar favorit pel títol del X-Trial 2020. Així i tot, el pilot ebrenc no li posava les coses fàcils al de Piera, ja que van disputar una final d’allò més ajustada amb 15 punts cadascun. Bou finalitzava vencedor per la diferència de punts en la segona ronda, mentre que Raga se situava en segona posició de la general a 15 punts de Bou.

La prova barcelonina, tal com ha explicat el director de l’esdeveniment Jordi Castells, arriba amb novetats. D’aquesta manera, veurem als 8 millors pilots del món i els afeccionats veuran més zones en la primera volta. El tercer lloc final serà a cara o creu: dos pilots i zona única. El Mundial FIM de X-Trial continua buscant la fórmula màgica que li done el màxim ritme, emoció i dinamisme en totes i cadascuna de les seues proves.

Donat que la primera volta determina els integrants dels dos grups de semifinals -i l’objectiu és sempre que els dos millors pilots del món, Toni Bou i Adam Raga, no coincidisquen a la mateixa semifinal- aquesta zona addicional de la primera volta incrementa les probabilitats que els dos pilots campions del món s’eviten en semifinals i, en conseqüència, puguen trobar-se en la gran final.

Els sis pilots que accedisquen a les semifinals -i dividits en dos grups- hauran de superar 5 zones. Aquesta ronda semifinal determina quins pilots accediran a les dues finals: la final per al tercer lloc (el segon de cada grup) i la gran final (el primer de cada grup). El canvi respecte a 2019 que ha suscitat més controvèrsia ha sigut el format de la final per al tercer lloc. Si l’any passat dos pilots li ho jugaven en 4 zones, ara el tercer calaix del podi es decideix en un “cara a cara” en una única zona. El que no ha canviat és el format de la gran final. El millor de cadascun dels dos grups de semifinals accedirà i sis zones decidiran qui s’adjudica el 43o Trial Indoor de Barcelona i quarta prova del Mundial X-Trial 2020.

Adam Raga, Guanyador de la 42a edició del Trial Indoor Només Moto Barcelona: “Guanyar la passada edició a Barcelona va ser increïble. Enguany vaig començar bé el mundial, sobretot la 1a i la 3a prova, així que arribe amb bones sensacions. Intentaré donar-ho tot per a repetir la victòria del passat any, però sóc conscient que no serà gens fàcil“.

Font: Todo Trial