La pèrdua d’1,4 milions d’euros anuals en concepte d’IBI que dixaran d’ingressar vuit ajuntaments ebrencs i que fins ara abonava la concessionària Abertis, és un dels pocs efectes negatius que a curt termini té l’alliberament recent del tram ebrenc de l’autopista. Fins al punt que alcaldes i alcaldesses reclamen compensacions per als municipis per on passen les vies d’alta capacitat. Aquest és el tema d’obertura del periòdic i de la portada de l’edició en paper número 919 del Setmanari L’EBRE.

La imatge de portada és per a un comboi arribant a l’estació de L’Aldea prestant servei el primer dia de funcionament de la variant ferroviària Vandellòs-Tarragona. Una nova infraestructura que encara ha de reportar millores substancials per als usuaris de les Terres de l’Ebre, com es reclamarà este diumenge en una concentració a L’Aldea convocada per Trens Dignes.