L’Ajuntament de Tortosa i la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC) participaran en representació de Catalunya en el programa europeu BRIDGES, una iniciativa que vol fomentar el dàleg, la relació i la convivència intercultural de la ciutadania.

En el programa BRIDGES hi participen també diferents entitats d’Àustria, Croàcia, Grècia i Itàlia que treballen per crear unes comunitats més inclusives a través de la interculturalitat, el mestissatge i la creació de vincles entre cultures, famílies i persones.

L’Ajuntament de Tortosa vol treballar per crear relacions i vincles entre infants, adolescents i joves de famílies autòctones i de famílies immigrades i que s’incideixi en el procés comunitari de la ciutat, que ja es treballa des de fa anys.

Durant la presentació del programa, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha destacat que la seua implantació a la ciutat s’adiu amb les accions que des del municipi es venen duent a terme en relació a la interculturalitat, i a més suposa continuar el llegat que va deixar l’estiu passat els World Sports Games, per un treball per la inclusió.

El president de la UCEC, Jaume Domingo, ha incidit en què el treball previ que Tortosa fa en aquest àmbit afavoreix la implantació d’aquest programa i que garanteix que els resultats tindran continuïtat, una vegada finalitzi.

Al llarg de nou mesos –de gener a setembre–, Tortosa oferirà un ampli ventall d’activitats per treballar en aquests propòsits de BRIDGES que es tradueixen en una dotzena d’activitats centrades en el voluntariat, l’esport i la cultura. En l’àmbit de la cultura es proposen tallers de percussió, castellers o de rap; en l’àmbit esportiu es faran activitats de futbol a les escoles, un taller d’escalada i es divulgaran jocs d’arreu del món; i en l’àmbit del voluntariat, es farà una especial incidència en la festa del Renaixement, la recollida de material escolar i en accions de protecció mediambiental.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.