Balfegó, de la mà de Tunateca i Diageo Reservi WORLD CLASS, ha creat un innovador projecte de cocteleria de tonyina vermella que harmonitza aromes i escumes de diferents parts d’aquesta cobejada espècie amb begudes espirituoses d’alta gamma com la ginebra Vila Ascenti, whisky de malt Cardhu 12 anys, vermut blanc Belsazar o Mezcal Casamigos.

Tres còctels: Med Fizz, After Dotze i Dashi Oaxaqueño, donen nom a l’original resultat de la fusió d’aquestes dues disciplines, gastronomia i Cocteleria, “un matrimoni mixt que ha encaixat molt bé des del principi i de manera natural, dotant als còctels d’una harmonia de sabors i aromes amb el toc sedós, agradable i especial de la tonyina vermella que tant gaudeix el consumidor”, segons afirma Ekaitz Apraiz. Balfegó ha triat la 18a edició del congrés ‘Madrid Fusión’ per a presentar en primícia la seva carta de còctels de tonyina vermella.

La idea de la Cocteleria de tonyina vermella va sorgir de l’equip de Tunateca, liderat pel xef Ekaitz Apraiz, i des de Balfegó es va buscar la col·laboració de Diageo, la major empresa de destil·lat del món, capdavantera en l’àmbit de la fabricació i distribució de begudes alcohòliques i amb àmplia experiència en Cocteleria, que va acceptar aquest repte d’innovació creativa. “Ens va semblar molt interessant col·laborar amb Balfegó i Tunateca en aquest projecte i acceptem el repte creatiu ja amb la vista posada a presentar els còctels resultants a Madrid Fusió 2020”, explica Alberto Matallana, ambaixador de Diageo per al nord-est d’Espanya.

Com indica Juan Serrano, director general de Balfegó, “el treball intens dels equips de Tunateca i Diageo, testat per paladars entrenats, ha passat de l’inici conceptual a una realitat materialitzada en tres còctels saborosos, originals i de gran recorregut en el paladar”.

Aquesta primícia mundial suposa un pas més en l’estratègia de Balfegó, empresa especialitzada en pesca, aqüicultura i comerç de tonyina vermella de l’Atlàntic i el Mediterrani, per a incrementar el valor, les propietats i la versatilitat culinària de la tonyina vermella de l’Atlàntic Aquest i el Mediterrani (Thunnus thynnus), peix i gestionat de manera sostenible, des d’una perspectiva d’innovació, traçabilitat i qualitat extra.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.