El líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha lamentat que el Parlament europeu hagi canviat d’opinió respecte la seva immunitat tot i primer haver-lo reconegut com a eurodiputat després de la sentència del TJUE. “Com pot ser que un estat membre pugui imposar la injustícia per sobre de la justícia dictada per un tribunal europeu? On queda la Unió Europea? On queda l’autonomia del Parlament europeu?”, s’ha preguntat en una entrevista al diari ‘ARA’. Junqueras, però, s’ha mostrat confiat que “guanyarà la batalla” perquè “la sentència del TJUE és absolutament clara”. “Com més triguin a rectificar, més dur serà el cop que rebran”, ha avisat.

Junqueras també ha criticat el posicionament del Suprem respecte la decisió de la JEC, que va anar en la línia de negar-li la immunitat, i ha reconegut que “ja coneix” la justícia espanyola. “No vam tenir una instrucció justa, no vam tenir un judici ni una sentencia justos i ara continuen aplicant la venjança en comptes d’aplicar la justícia”, ha lamentat, i continua dient que “es pensen que estan defensant la seva Espanya i estan destruint el seu propi estat”.

El líder d’ERC dubta que els ciutadans espanyols estiguin orgullosos “que s’incompleixin la democràcia i les sentències europees” i retreu a l’Estat que “per perseguir la dissidència siguin capaços fins i tot de no respectar la legalitat europea”. “No tenen ni idea de qui som, no ens rendirem mai”, ha advertit.

 

“És difícil que algú em convenci que era millor un govern amb PP o Cs a dins”

Junqueras també s’ha referit al posicionament de la seva formació en relació a la investidura de Pedro Sánchez, que van facilitar amb l’abstenció, i ha negat que la situació seria millor amb un altre govern o eleccions perquè no creu “en el com pitjor millor”.

“És difícil que algú em convenci que era millor un govern amb PP o Cs a dins”, ha explicat, i ha argumentat que és “evident” que moltes coses “separen” ERC del PSOE, com “la manca d’humanitat que han demostrat respecte la presó injusta”, encara que ha accentuat que amb la investidura s’ha “obert la porta” al diàleg. El líder d’ERC ha augurat, a més, que aquesta situació “només pot acabar amb una consulta”.

Junqueras ha reconegut que és “escèptic” amb el PSOE, però ha advertit que seran “absolutament exigents” amb el compliment dels compromisos adquirits -a canvi dels que es va facilitar la presidència de Sánchez-, concretament la taula de negociació entre governs. El líder d’ERC, a més, s’ha mostrat optimista i ha confiat que JxCat se sumarà a la seva opció.

En relació a aquest diàleg, Junqueras ha insistit que l’objectiu no és en cap cas que els presos puguin sortir de la presó, sinó que és “aconseguir la llibertat del país”. Així, ha situat la presó com “una etapa més en el camí cap a la república”. “Tanta injustícia serveix per evidenciar als ulls del món que la democràcia a l’Estat espanyol està en perill”, ha argumentat.

Autor: