Movem ha criticat aquest divendres contundentment el PSC per haver assolit un pacte amb Junts a l’Ajuntament de Tortosa i haver frustrat la possiblitat d’un govern alternatiu d’esquerres. El portaveu de la formació, Jordi Jordan, ha posat de relleu “la incoherència” del PSC per governar amb qui l’ha ridiculitzat durant anys. “Aquest és un pacte totalment contradictori amb la trajectòria del PSC i la seva ideologia. Roig s’ha abraçat a la dreta per una cadira i un sou, desdint-se de tot el que defensaven els socialistes, que era un canvi i unes polítiques de progrés”, ha indicat.

Jordan ha remarcat especialment “la incoherència” de Roig, que durant anys ha dit que el seu model de ciutat no tenia res a veure amb el dels convergents i que ara, entrant al govern de Meritxell Roigé, es converteix en la «crossa dels convergents», apel·latiu que durant anys el mateix Roig va dedicar a l’anterior portaveu d’ERC, Josep Monclús.

Davant d’aquesta situació, Movem Tortosa espera que la incorporació de Roig al govern municipal serveixi per revertir tot allò que ell mateix va denunciar des de l’oposició, com ara l’opacitat informativa i les formes cap a l’oposició. “A veure si amb ell entren aires de progrés a la ciutat i, si veu que no és possible i el senyor Roig vol recapacitar, sempre trobarà la mà estesa de Movem Tortosa”, ha assegurat Jordan.

Sobre el possible govern d’esquerres entre Movem, ERC i PSC que finalment s’ha frustrat amb la decisió dels socialistes d’apostar per Junts per Tortosa, Jordan ha demanat a PSC i ERC que assumeixin la seua responsabilitat. El portaveu de Movem s’ha mostrat especialment preocupat “pels tombs i els canvis d’ERC, que actua de forma completament erràtica”, aixecant fa uns mesos una línia roja contra el PSC i aixecant-la ara contra el regidor de Ciutadans, que també s’ha mostrat favorable a facilitar un govern de Movem-ERC. Davant d’això, Jordan ha fet en nom de Movem Tortosa una crida a “la responsabilitat, a baixar vetos i interessos personals perquè la ciutat està en situació d’emergència”.

És precisament per això que Jordan ha afirmat que “tot i que PSC i ERC hagin frustrat el canvi, Movem Tortosa seguirà sent coherent en la defensa de la necessitat d’un canvi a la ciutat”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.