Més glorietes per a millorar la fluïdesa i seguretat de l’N-340. És el que es continuarà fent al llarg d’este 2020 a la polèmica carretera, després que el passat 1 de gener s’alliberés l’AP-7. D’esta manera, s’estima que cap a finals d’este any la carretera N-340 comptarà al tram ebrenc, de 66 quilòmetres, amb un total de 16 rotondes, que convertixen la via en suburbana i que s’ubiquen a les entrades dels municipis que comuniquen amb la carretera, permetent la connexió de la nacional amb altres carreteres de la zona, així com amb els vials d’accés als diferents municipis, urbanitzacions, indústries i zones agrícolas adjacents.

Ara com ara, entre els més de 60 quilòmetres que separen l’Hospitalet de l’Infant i Alcanar, es poden comptar 12 glorietes -algunes en fase de construcció- que s’han anat executant en els darrers anys. Tot i algunes queixes per part del veïnat als consistoris ebrencs, durant el passat 2019, tal com estava previst per Foment, se’n van construir cinc, repartides a l’encreuament entre l’Almadrava i la carretera nacional, a la urbanització de Sant Jordi d’Alfama; l’Ametlla de Mar, Camarles, la Ràpita i les Cases d’Alcanar. No per això lliures de polèmica, ja que des de la Plataforma AP-7 Gratuïta Ja! apunten que la instal·lació d’estes infraestructures només farà que “perjudicar el trànsit i la mobilitat del territori”.

Segons Foment, a causa de l’elevada concentració d’accidents i sinistralitat de la carretera N-340, la construcció de rotondes vol ser una mesura per a remeiar els accessos perillosos de les poblacions i els girs a l’esquerra, al mateix temps que també s’instal·len com a element dissuasiu perquè els usuaris reduïsquen la velocitat.

Pel que fa a les que es posaran en marxa este 2020, s’ha confirmat que sortiran a licitació quatre glorietes més per a seguir millorant alguns nusos viaris de la zona. Cal recordar que al mes de novembre el Ministeri de Foment va aprovar l’expedient d’informació pública on s’apuntava la construcció de noves rotondes als punts quilomètrics 1068,3, al terme d’Alcanar -a l’encreuament amb el camí del Llop que dona accés al càmping Els Alfacs i a Montsià Mar-; al 1078, a Amposta -a la zona on està ubicada l’empresa Iberplant Jardineria-; i al quilòmetre 1096, a l’Ampolla, just al punt d’accés al Delta de l’Ebre, i en falta una que encara no s’ha concretat exactament on anirà ubicada. D’altra banda, en aquell moment també es va parlar de millorar enllaços conflictius a Alcanar, on es construiran dos glorietes laterals per a disposar d’un enllaç tipus diamant amb pesos; a la Ràpita, amb una glorieta per a ordenar correctament els moviments de l’enllaç existent a l’accés nord; i a l’Ametlla amb dos glorietes laterals més.