La portaveu de Ciutadans al Congrés dels Diputats, Inés Arrimadas, ha comparat la presidenta de la Cambra espanyola, Meritxell Batet, amb l’expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell. Arrimadas ha afirmat que durant la sessió d’investidura d’aquest diumenge “s’han ofès greument les institucions” de l’Estat i ha assegurat que Batet “no ha actuat”. “M’ha recordat molt a la senyora Forcadell, que semblava poder escollir quins articles del reglament aplicar”, ha afirmat en una roda de premsa posterior al ple. En aquesta mateixa intervenció, Arrimadas ha tornat a fer una crida als diputats del PSOE “valents” per tal que “defensin” la Constitució i no votin la investidura de Pedro Sánchez.

“Espero que hi hagi algun socialista que escolti els votants que estan molt incòmodes veient el president del Govern espanyol acostant-se més a Bildu que als constitucionalistes”, ha afirmat Arrimadas.

La portaveu de Ciutadans ha apel·lat als diputats “valents” i ha demanat que “defensin la Constitució” i no donin suport al futur Govern espanyol.

Com a exemple, Arrimadas s’ha referit a la diputada de Coalición Canaria, Ana Oramas, que ha trencat la disciplina de vot del partit –el Consell Polític del qual havia acordat abstenir-se- i ha votat en contra de la investidura de Pedro Sánchez.

“Hi ha una majoria alternativa, constitucionalista, sensata, moderada, que donaria estabilitat i que seria el millor per Espanya”, ha reiterat la portaveu de Ciutadans al Congrés dels Diputats.

En referència a la presidència de la Cambra, Arrimadas ha assegurat que Batet “defensa els interessos de Pedro Sánchez des de la Mesa del Congrés” i l’ha acusat que “posar en qüestió” l’aplicació d’un article del reglament, en referència al punt que assegura que la Presidenta ha de cridar a l’ordre quan “s’ofenen les institucions de l’Estat”.

En aquest sentit, ha demanat a Batet “compleixi el reglament” i ha assegurat que, si no el compleix, “li suposarà un esforç molt elevat intentar imposar-lo a la resta de diputats”.

Autor: