El president del Parlament, Roger Torrent, ha demanat a la Junta Electoral Central (JEC) que desestimi els recursos de PP, Cs i Vox que insten a cessar com a diputat el president del Govern, Quim Torra, després que el TSJC l’hagi condemnat a un any i mig d’inhabilitació. L’escrit ha estat fet a petició del president de la cambra catalana, que considera oportú que el Parlament es personi i formuli al·legacions. Al text, signat pel lletrat major del Parlament, Joan Ridao, es fa notar que és la cambra la competent per a resoldre les qüestions “d’incompatibilitat” dels diputats.

Al text també s’apunta que la condemna a Torra no és ferma i que, a més, la JEC no és l’òrgan competent per a dirimir assumptes que afectin a l’estatut de parlamentaris ja elegits, ni les causes de cessament del president de la Generalitat, i tampoc per a examinar la possible incompatibilitat en què hagi pogut incórrer un diputat, ja que és la cambra a qui correspon fer-ho.

Autor: