ERC i el PSOE s’han reunit de nou aquest divendres a Madrid després de 15 dies sense trobades, segons han confirmat fonts republicanes. La cita no ha provocat “novetats rellevants“, afirmen les mateixes fonts coneixedores de la trobada. La reunió per intentar desbloquejar la investidura arriba quan encara no s’ha publicat l’opinió de l’advocacia general de l’Estat sobre el cas d’Oriol Junqueras, i hores després que la Moncloa anunciés que congela l’augment de les pensions, dels sous dels funcionaris i del salari mínim fins que no hi hagi un nou executiu espanyol.

La portaveu del govern espanyol en funcions, Isabel Celaá, ha afirmat en roda de premsa que si l’Advocacia de l’Estat presenta el seu informe sobre l’aplicació de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) aquest dilluns encara hi ha “temps físic” per tancar l’acord amb ERC i programar un ple d’investidura pels dies 2, 3 i 5 de gener.

La investidura queda pendent del contingut d’aquest informe on l’Advocacia de l’Estat haurà de plantejar el seu criteri sobre si cal, o no, permetre que Junqueras surti de presó per recollir l’acta o fins i tot si se l’ha d’excarcerar, com sostenen les defenses. ERC vincula qualsevol decisió a aquest document.

Autor: