El Consell Executiu de la Generalitat ha aprovat aquest dilluns crear dues empreses públiques per gestionar els hospitals de Reus i Móra d’Ebre, fins ara governats per organismes municipals de Reus. És el tram final d’una operació “bastant complexa”, segons fonts de la Generalitat, per tal de prendre el control d’aquests dos centres hospitalaris, ja que depenien d’un entramat d’empreses municipals. El traspàs comporta la creació de dues entitats de dret públic -una anomenada Salut Terres de l’Ebre i l’altra, Salut Sant Joan de Reus-Baix Camp. Amb aquesta decisió, la Generalitat pretén enfortir la viabilitat d’aquests centres que necessitaven “més robustesa” per afrontar els reptes de futur del sistema sanitari públic. L’acord ha rebut llum verda també de l’Ajuntament de Reus.

El traspàs de la gestió suposa la creació d’aquestes dues entitats de dret públic: Sant Joan de Reus-Baix Camp i Salut Terres de l’Ebre. La primera gestionarà el centre hospitalari reusenc i també la primària de la zona (Almoster, Argentera, Botarell, Cambrils, Duesaigües, Montbrió del Camp, Riudecanyes, Riudoms, la Selva del Camp, l’Hospitalet de l’Infant, Masboquera, Masriudoms, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i Vinyols i els Arcs); i la segona empresa es farà càrrec de l’Hospital de Móra d’Ebre.

En els propers dies es materialitzaran totes les cessions d’actius i passius i els procediments jurídics pertinents que comencen amb la signatura d’un conveni entre les parts, un cop la Generalitat ja ha creat les dues empreses públiques. Així, podria assumir-ne el control a partir del gener. Per la seva banda, el ple de Reus, en sessió extraordinària, també ha donat llum verda al traspàs de la gestió, amb els vots a favor de l’equip de govern -JxCat, ERC i Ara Reus- i Cs, els vots contraris del PSC i l’abstenció de la CUP.

La Generalitat comprarà la societat Sant Joan de Reus i les accions de Gecohsa es transmetran de manera gratuïta a la societat Salut Terres de l’Ebre

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.