La portaveu de Cs al Parlament, Lorena Roldán, ha demanat aquest dissabte al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que rectifiqui, no cedeixi al “xantatge” d’ERC i aposti per un pacte amb Ciutadans per ser investit. “És incomprensible com Sánchez segueix amb aquestes negociacions amb els separatistes“, ha opinat Roldán des de Barberà del Vallès, on ha criticat que el socialista estigui en mans de partits “que acumulen condemnes per desobediència, sedició i malversació“. “Li demanem que tanqui la porta als nacionalistes i als populistes i li obri la porta als constitucionalistes“, ha insistit. També ha aprofitat per avançar que Cs demanarà dilluns a la Junta Electoral que s’apliqui ja la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra.

Roldán ha remarcat que ERC “ja ha deixat clares les seves condicions” per a la investidura, un “xantatge” que ha titllat d'”intolerable“. Al seu parer, molts votants socialistes no entenen l’actitud de Sánchez i preferirien un govern “moderat, de centre“.

En preguntar-li pel pronunciament del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) sobre la immunitat d’Oriol Junqueras, Roldán ha indicat que la resolució es pronuncia sobre prerrogatives de Junqueras com a eurodiputat, “i res té a veure amb la sentència que el condemna“.

Pel que fa a Torra, condemnat a un any i mig d’inhabilitació, ha demanat que aquesta pena s’apliqui de forma immediata, i així ho traslladarà dilluns Cs a la Junta Electoral. Malgrat tot, li ha demanat de nou que “per dignitat i respecte plegui“.

Autor: