El senador socialista per designació autonòmica Manel de la Vega ajorna la renúncia al càrrec de regidor fins l’aprovació del pressupost de l’Ajuntament de Tortosa. El govern de Junts per Tortosa tot i el més que probable suport del PSC als comptes del 2020 necessita almenys l’abstenció d’un tercer grup per aprovar-lo. Un vot menys del PSC podria complicar encara més l’aprovació del pressupost. De la Vega va ocupar el segon lloc de la candidatura amb què el PSC va concórrer a les eleccions municipals del 26 de maig i és un dels tres regidors que integren l’actual grup municipal socialista.

“Crec que he d’esperar a que acabe la tramitació del pressupost municipal per prendre aquesta decisió”, ha dit De la Vega en una entrevista concedida a Canal Terres de l’Ebre. “Estem amb la tramitació del pressupost municipal i si renunciés al càrrec de regidor el meu grup municipal tindria un vot menys. Sóc una persona que he predicat sempre amb l’exemple i sempre he dit que no és bo acumular càrrecs”, ha afegit el senador.

D’altra banda, De la Vega ha justificat l’aproximació del PSC a Junts per Tortosa amb el rebuig que ERC ha fet al seu grup. “No podem estar quatre anys sense un pacte d’esquerres o sense un pacte sobiranista ni amb un govern de set regidors patint el que no està escrit per tirar endavant la ciutat. Ens estem autocastigant com a tortosins i tortosines”, ha remarcat.