Aquest divendres, 13 de desembre, coincidint amb la celebració del Dia de la Premsa Comarcal, es presenta a l’Auditori del Movistar Centre de Plaça Catalunya, a Barcelona, el portal de notícies Catalunyanews.cat, un nou i ambiciós projecte informatiu de l’Associació Catalana de la Premsa comarcal (ACPC). En l’acte intervindran com a conferenciants, l’activista Òscar Camps, i la periodista Bea Talegón. Camps, és un socorrista i empresari català, conegut principalment per ser el fundador i director d’Open Arms que ha aconseguit rescatar a pràcticament 60.000 persones d’una mort segura. Parlarà sobre Open Arms, activisme i comunicació per a la defensa dels drets humans. Per la seva part, Bea Talagón coneguda periodista i advocada i actualment directora d’opinió del Diario 16, articulista a El Plural i OkDiario, i tertuliana a  Las mañanas de Cuatro i a Preguntes freqüents de TV3, farà una conferència sobre Ètica i Periodisme.

El Dia de la Premsa Comarcal va ser instaurat l’any 2014 per l’ACPC amb la intenció de reivindicar un model de comunicació que genera 850 llocs de treball a tot el país i compta amb més de 160 capçaleres de paper i digitals, i que aposta per continuar creixent mantenint el seu compromís amb la informació de proximitat. En cadascuna de les edicions anteriors la jornada ha aplegat més d’un centenar de professionals del món de la comunicació ja siguin mitjans, agències de publicitat, administracions, empreses o gabinets de comunicació; i ha comptat amb les intervencions de reconeguts ponents com Jaume Roures, Antoni Bassas, Cristóbal Colon, Sor Lucia Caram, Lluís Bassat, Josep Roca o Jordi de Miquel, entre d’altres

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.